De Sherry Educator

Ieder jaar organiseert het Consejo Regulador in het voor en najaar een Sherry opleiding in het Spaans en Engels waarbij gevorderde theoretische, praktische en training sessies de cursisten klaarstomen voor het examen waarbij zowel de theoretische, als ook de praktische kennis wordt getoetst. Degene die het examen succesvol aflegt ontvangt het diploma van officieel gecertificeerd Sherry Educator.

Het doel is om Sherry Educators op te leiden, die een hoog niveau van gespecialiseerde kennis hebben, zodat ze over de nodige kwalificaties beschikken om hun kennis over te dragen aan anderen. Nadat Fabiola Bonke al was opgeleid en gecertificeerd door het Consejo Regulador in Spanje als Venenciador, werd haar de kans geboden om zich ook te certificeren als Sherry Educator. Omdat een Venenciador al veel kennis heeft betreft Sherry, werd deze kennis nog meer verdiept en behoorde zij tot een van de gelukkigen die het examen met goed gevolg aflegden.

Een Sherry Educator wordt ingezet bij beurzen, opleidingen van cursisten tot vinoloog, het geven van workshops, waarbij de aanwezigen Sherry leren kennen en op haar waarde gaan waarderen. Fabiola Bonke van Spanje Totaal inhuren als Sherry Educator, behoort ook tot de mogelijkheden. Een ieder zal toegeven dat onze stelling :”Als je wijn lust, lust je Sherry” na te zijn ingewijd in de wereld van de Sherry een voldongen feit is.
Sherrywijn is afhankelijk van het uitgebreide mondiale netwerk van professionele Sherry Educators ter bevordering van de cultuur van onze wijnen. De Sherry Educators zijn uitstekende ambassadeurs bij het bevorderen van de mondiale Sherry wijnen educatie en promotie van het product Sherry.